Kako se zaščititi pred soncem

Nasveti za zaščito kože pred sončnimi žarki

Lahko rečemo, da je že tradicija, da smo ob začetku lepega in toplega vremena ”bombardirani” z informacijami, reklamami, raznimi članki o tem, kako naj se izpostavljamo soncu, kako smo pred njim varni in kako si pomagati, če do poškodb kože res pride.

Ali gremo v gore ali na plažo ali enostavno le migamo na soncu – kožo je v vsakem primeru potrebno zaščititi. Koža bo porjavela nekoliko kasneje, se pa z zaščitno kremo izognemo neprijetnim posledicam kot so poškodbe kože; opekline in v najslabšem primeru nastanek melanomov in tumorjev.

Sončne kreme na bazi Aloe vere nimajo konkurence. Njene učinkovine, ki delujejo v smislu filtriranja, zaščite in obnove kožne povrhnjice, kože ne le ščitijo pred UVA in UVB žarki, ampak jo že hkrati tudi negujejo – koža z alojo prejme vitamine, minerale, encime ipd.

Zaščita kože pred soncem – ne le pred sončnimi žarki, tudi pred mrčesom

Z zaščitnimi kremami na bazi Aloe vere smo zaščiteni tudi pred mrčesom, saj Aloe vera mrčesom smrdi in jih zaradi vonja odganja.

Zaščita pred soncem in mrčesom

Zakaj so aloe vera sončne kreme brez konkurence?

Aloe vera je koristna tako pri zaščiti kože pred soncem kot pri negi od sonca vroče kože in tudi pri zdravljenju opeklin.

Encim bradikinaza blokira vnetne reakcije, ki nastanejo pri dolgem ali pretiranem izpostavljanju soncu, hkrati pa aktivira imunsko obrambo. Barbaloin in aloe-kislina sta zadolžena za izvajanje antibiotičnega in baktericidnega učinka. Izobarbaloin, ester cimetove kisline in salicilna kislina razvijajo učinke, ki uravnavajo in nadzorujejo bolečine.

Za obnavljanje povrhnjice kože oz. za obnavljanje površinskih tkiv je zadolžen polisaharid acemanan, ki poleg obnavljanja kože ohranja kožo bolj čvrsto in napeto, zato ga najdemo tudi v pripravkih z nego strij, brazgotin in gubic – ker acemanan aktivira makrofage, poveča aktivnost fibroplastov in kolagena.

7 nasvetov za zaščito pred škodljivim delovanjem sonca

  • Zaščitno kreme nanesemo vsaj 20 – 30 minut pred izpostavitvijo soncu, kožo namažemo večkrat na dan. Obnovimo na 2 uri.

  • Poleg Aloe vera zaščitne kreme otroke še dodatno zaščitimo s pokrivali, z oblačili z UV zaščito…

  • Na zaščito kože pred soncem ne pozabimo tudi v senci, v oblačnem vremenu, med plavanjem, kolesarjenjem, med igranjem na plaži in na igralih…

  • Otroke (velja tudi za odrasle) ne izpostavljamo soncu med 10. in 16. uro – če lahko, razne akivnosti opravimo pred 10 uro zjutraj ali po 16 uri popoldan.

  • Dojenčkov soncu ne izpostavljamo

  • Vodoodporni izdelki obljubljajo zaščito kože tudi v vodi – vendar je potrebno kožo nato še enkrat zaščititi. Krema se malce spere in ne nudi več takšne zaščite kot bi jo morala.

  • Uporabljajmo zaščitne kreme, ki nudijo tako UVA kot UVB zaščito

Zapomnimo si – lepa koža je zdrava koža.

Brezskrbno sončenje

Za vse neprijetnosti, ki se lahko pojavijo na koži, pa poskrbi 90% Aloe vera čisti gel koncentrat. Gel je čista vlaga in je primeren tudi za občutljivo in atopično kožo.

Aloe Via linija je 100% brez parabenov, 100% brez mineralnih olj, je certificirana (cerifikat mednarodnega združenja Aloe vere) in dermatološko testirana. Izdelki so zaradi posebne kombinacije sestavin patentirani in zato nudijo le najboljše. Izdelki niso testirani na živalih.

Preverite ponudbo krem za sončenje iz aloe vere >