Mastna koža: Nasveti za lepo, zdravo kožo

Se vam sveti obraz, nastajajo vedno novi in novi mozolji? Makeup kar “zdrsi” z obraza? Imate povečane pore in nezaželjene milije? Na pojav vseh teh nevšečnosti vpliva mastna koža in čeprav veliko žensk verjame, da je mastna koža le tip njihove kože, do nje pogosto pride zaradi napačne nege kože.

Mastna koža in nega

Mastna koža se sveti zaradi povečanega izločanja loja, ki je posledica čezmernega delovanja žlez lojnic. Loj sicer kožo vlaži, vendar se lahko zaradi prevelike količine le-tega in odmrlih kožnih celic pojavijo neprijetni ogrci in akne.

Čistilna krtačka Zeitgard Classic
Čistilna krtačka Zeitgard Classic

Pri mastni koži je pomembno, da obraz globinsko in antibakterijsko očistimo. S tem preprečimo nastanek novih bakterij na koži, kožo pa očistimo vsega prahu, ličil in bakterij, ki so se tekom dneva vpile v kožo in tudi ostale na koži. Izdelki naj bodo specializirani za mastno ali mešano kožo, brez vlažilnih substanc, ki bi mastenje le še povečale. V ta namen priporočamo uporabo antibakterijske Zeitgard classic čistilne krtačke, saj je specializirana točno za mešano in mastno kožo.

 

Ročno čiščenje in vlaženje mastne kože

Za ročno čiščenje je idealni par microsilver linija, ki je prav tako antibakterijska in vsebuje salicilno kislino, ki prodre v globlje plasti kože – to pomeni, da kožo popravljamo iz notranjosti navzven. Salicilna kislina, ki jo vsebuje tudi aloe vera, je znana po tem, da ima protivnetne, protibolečinske in antibakterijske učinke.

Obvezna je uporaba tonika brez alkohola. Priporočamo tonik iz aloe vere, saj vsebuje polno antioksidantov in ki zaradi izvlečka bio divje vrtnice kožo pomirja. Aloe vera tonik se ne sme oprati  s kože, saj vsebuje hranljive in vlažilne komponente.

Da ne pride do še dodatnega vlaženja kože, priporočamo uporabo krem, ali še bolje gelov na vodni osnovi. Priporočamo naravni aloe vera hydro gel, ki nevtralizira kožo v normalno pH stanje.

Aloe vera tonik za obraz za mastno kožo
Aloe vera tonik za obraz
Aloe vera hydro gel za obraz za mastno kožo
Aloe vera hydro gel za obraz